Ne postoji loš porod

” Osjeti li dijete da majka moli i da je usmjerena na dobro, te da živi kulturu života i ljubavi, ono se mijenja, u sebe upisuje temeljno povjerenje i sposobnost da poslije u životu razumije druge ljude, s njima surađuje, vjeruje im i živi za druge.”
prof. dr. Tomislav Ivančić
  

Porod je često neuravnoteženo stanje jer zahtijeva usmjeravanje najvećeg dijela pozornosti na ono tjelesno, fizičko, ali to ne mora biti tako!

Ti nisi samo tijelo! Sastavljena si od triju sastavnica – tijela, psihe i duha. Ti si cjelovita osoba, stoga je porod cjeloviti događaj čiji si aktivan subjekt! Sa svojim duhovnim sposobnostima, možeš nadići ono tjelesno i mi ti u tome želimo pomoći.

Duša – sjedište naših osjećaja, ima velik utjecaj na porod, pa je porod iznad svega duhovno iskustvo. Trudnoća se s razlogom zove drugo stanje. Trudnice su doista u drugom stanju! Kada si trudna, ti više nisi ista kao i prije, sada u sebi nosiš jedan novi život. Tvoje je tijelo da bi se brinulo za taj novi život stvorilo novi organ – posteljicu. Posteljica se nalazi samo kod trudnih žena i nakon poroda, kao svečani završetak trudnoće izlazi van dovršavajući svoju ulogu.

Ako je trudnoća uredna i vaš odabrani doktor kaže – sve je uredu! – mi vjerujemo da možete prirodno roditi i želimo vam u tome pomoći! Porod je fiziološki normalan događaj. Želimo vas kroz svoje usluge poučiti, izgraditi i ojačati. Želimo vam da nakon poroda kažete – želim ovo ponoviti!

Gledajte na porod kao na veliki ispit kojeg želite položiti. Sigurno ćete, ukoliko ga želite položiti, puno učiti za njega, sve dok ne savladate u potpunosti gradivo, onako sigurno u sebe da to znate! Položen ispit bi mogla biti vaša najveća nagrada! Radost i veselje!

Nažalost, postoje i one među nama koje su imale traumatične porode. Želimo da znate da smo tu za vas, da vas saslušamo i damo našu punu podršku! Suosjećamo s vama. Fizički, ne možemo vratiti vrijeme, i poništiti iskustvo koje ste imale, ali duhovnom dimenzijom možemo nadići boli i upustiti se u praštanje i zahvalnost. Zapamtite, vi ste neustrašive i vaš je porod samo vaš, bilo da ste rodile carskim rezom ili indukcijom.

Kao što smo navele u naslovu – NE POSTOJE LOŠI PORODI!

Stvoritelj je svaku od nas stvorio jedinstvenom pa se naši porodi razlikuju jedan od drugoga! Veliku je tajnu načinio kada je u čovječanstvu utemeljio rođenje! Stvorio nas je s urođenim znanjem kako roditi! Stoga, oslonimo se jedna na drugu kako bismo uspjele!